Så håller du dina anställda motiverade

Styr du ditt egna företag? Jobbar dina anställda inte lika hårt som de gjorde förr? Känns de som att de har tappat sin arbetslust helt och hållet? Oroa dig inte. Det är fullt möjligt att få upp dina anställdas motivation igen. Här nedan kan du läsa om ett par saker som kan göra dina anställda gladare och mer motiverade. 

Skapa en trygg arbetsplats 

Om du vill hålla dina anställda motiverade och glada, ska du först och främst se till att skapa en trygg arbetsplats för dem. Det finns flera sätt du kan göra detta på. Det första du kan göra är att samtala med dina anställda då och då för att hålla koll på läget. Fråga dem hur de mår. Var förstående och lyssna på det de har att säga till dig. Du är deras chef. Det är du som ska få dem att känna sig som hemma.

Något annat du kan göra är att försöka få en större mångfald i ditt företag. Anställ en bredare grupp av människor. Arbetsplatsen blir mycket bättre när människor med olika syn möts. Det är så viktiga diskussioner startar. 

Välj moroten över piskan

Morot istället för piska

Försök att använda moroten mer än piskan. Självklart ska en anställd straffas om hen har gjort något helt oacceptabelt. Men undvik att använda straff vid små misstag eller fel. Det är ok att göra misstag ibland. Det är så vi människor lär oss och blir bättre. Belöna alltid även de allra minsta framstegen. Det räcker med en klapp på axeln. Berätta för dina anställda hur värdesatta de egentligen är och hur mycket de gör för företaget.

När företaget tar ett stort steg i rätt riktning ska det såklart firas. Ge bort blommor och choklad till alla i företaget när ni har lyckats uppnå något stort. Det behöver inte vara mer än så. Visa dina anställda att framgång belönas och att misstag är ok. 

Umgås mer med dem

Försök att träffas mer med dina anställda på fritiden. Det gäller att skapa starka band med sina anställda. Du behöver inte bjuda hem dem hem till dig. Du kan bjuda ut dem på en god middag på en fin restaurang. Du skulle även kunna bjuda dem på en kul bowlingkväll eller ett biobesök. Om ni inte vill spendera pengar kan ni alltid gå på en långpromenad i skogen tillsammans. Det finns alltid en anledning till att ses. Ju mer man umgås med sina anställda, desto starkare blir banden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.