Ett intranät kan hjälpa din växande organisation att arbeta effektivare

Om du är en del av en växande organisation kanske du märker att saker som en gång var enkla när alla var på samma kontor nu har blivit frustrerande. När människor är mer utspridda, arbetar hemifrån eller är uppdelade på flera våningar blir uppdateringar och nyheter svårare att samordna. Människor missas från e-postlistor och börjar klaga på att de aldrig kan hitta rätt dokument. Allt detta är tecken på att du behöver ett intranät – ett privat nätverk för ditt företag där människor enkelt kan dela information.

Om du funderar på att inrätta ett intranät för ditt företag finns det några saker du måste ta hänsyn till. För det första måste du bestämma vilket syfte intranätet ska ha. Kommer det att användas för intern kommunikation? För att dela filer och dokument? För att följa upp projekt? När du vet vad intranätet ska användas till kan du börja planera dess struktur.

Därefter måste du välja en plattform som intranätet ska byggas på. Det finns ett antal olika programvarualternativ, så det är viktigt att välja ett som uppfyller företagets behov. Du bör också ta hänsyn till användarvänlighet och skalbarhet när du fattar ditt beslut.

Slutligen måste du fylla intranätet med innehåll. Detta kan omfatta allt från företagsnyheter och tillkännagivanden till verktyg för projekthantering och dokumentbibliotek. Om du är osäker på var du ska börja finns det ett antal mallar och exempel tillgängliga på nätet. Med lite planering och ansträngning kan du enkelt skapa ett intranät som bidrar till att förbättra kommunikationen och samarbetet inom intranät företag.

Tips för att använda intranätet på ett effektivt sätt

Intranätet kan vara en stor resurs för de anställda och ge tillgång till företagsnyheter, formulär och mallar samt en katalog med kontaktuppgifter. Men det kan också vara överväldigande, med oändliga sidor med länkar och dokument. För att få ut det mesta av intranätet finns här några tips:

Börja med grunderna: Bekanta dig med intranätets layout och var du hittar de vanligaste resurserna. Detta kommer att spara tid i det långa loppet.

Använd sökfunktionen: Om du inte hittar det du söker, försök att använda sökfunktionen. Intranätet indexeras vanligtvis efter nyckelord, så du bör kunna hitta det du behöver med några enkla sökningar.

Var selektiv: Allt på intranätet är inte relevant för ditt arbete eller dina intressen. När du surfar, ta dig tid att bedöma om ett dokument är värt att läsa innan du öppnar det. På så sätt sparar du tid och undviker överbelastning av information.

Med dessa tips i åtanke kan du använda intranätet mer effektivt och ändamålsenligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.