Att ta del av nyheterna är oerhört viktigt i dagens samhälle  

Idag så är det många som får sina nyheter enbart från sina flöden på sociala medier. Även om det inte är något fel på att följa en del tidningar på Instagram så är detta verkligen inte det bästa sättet att ta till sig nyheter.  

När man konsumerar nyheter via sociala medier så missar man ofta mycket information och det kan vara svårt att själv bilda sig en uppfattning kring vad som försiggår. I dagens samhälle och såhär under pandemitider är det ännu viktigare att ta del av dagens nyheter varje dag. På så sätt så kan man bilda sig en uppfattning kring hur smittoläget ser ut, hur restriktionerna utvecklas samt vad som händer med pandemin i omvärlden.  

När man väljer en nyhetskälla  

När man väljer en nyhetskälla så bör man tänka på två saker. Det första är om du är intresserad av att läsa mycket lokaljournalistik. Genom att läsa lokaljournalistiken och din lokala tidning så får du bra koll på vad som händer där just du bor, men du kanske missar andra rikstäckande händelser. Det är därför många som väljer att läsa nyheter både från sin lokala tidning samt väljer att läsa nyheter från en rikstäckande tidning. Dessa brukar dessutom skriva mer kring vad som händer i omvärlden.  

Att bara ta 5 minuter varje dag till att läsa nyheterna samt att försöka förstå vad som händer i vår omvärld gör väldigt mycket gott för en. Man är mer informerad och får en djupare förståelse för hur vår värld fungerar. Samtidigt så är det en väldigt god övning i källkritik att använda sig utav två nyhetskällor. Man får informationen från två oberoende källor och kan därför skapa sig en egen uppfattning från två olika perspektiv. Så innan du lutar dig tillbaka med din favoritserie om kvällarna, ta 5 minuter och skumma igenom nyheterna. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.